Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kasım 21, 2008, 06:53:43 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Profil Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
+  Ümmetin Sanal Kur'an Kursu...... www.ilminadresi.com
|-+  Eğitim ( Bölüm Yöneticileri: Reyyan - EBRAR - 007SERHAN )
| |-+  Edebiyat - Hakikatler
| | |-+  İbretlik Hikayeler (Moderatörler: ali turab, Fecr)
| | | |-+  Gören gözler....
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Gören gözler....  (Okunma Sayısı 103 defa)
fatma*

Üstad

Teşekkür: 60

« : Ağustos 28, 2008, 11:33:42 ÖÖ »

Adamın biri, ilk defa gittiği küçük bir kasabada şaşkın şaşkın gezindikten sonra yol kenarında duran bir arabanın     
yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan çocuğa :                                                           
-Buraların yabancısıyım demiş. Parkın hemen yanıbaşındaki fırını arıyorum, çok yakın olduğunu söylediler.             
Çocuk, arabanın penceresini iyice açtıktan sonra :                                                                     
- Ben de buraya ilk defa geliyorum demiş. Ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor herhalde.                                 
Adam, çocuğun da yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş ister istemez.                                   
- Ihlamur çiçeklerinin kokusunu duymuyor musunuz? diye gülümsemiş çocuk. Kuş cıvıltıları da oradan geliyor zaten.     
- İyi ama, demiş adam, bunların parktan değil de tek bir ağaçtan gelmediği ne malûm ?                                 
- Tek bir ağaçtan bu kadar yoğun koku gelmez, diye atılmış çocuk. Üstelik, manolyalar da katılıyor onlara. Hem biraz   
derin nefes alırsanız, fırından yeni çıkmış ekmeklerin kokusunu duyacaksınız.                                         
Adam, gözlerini hafifçe kısarak denileni yaptıktan sonra, teşekkür etmek için döndüğünde farketmiş çocuğun kör         
olduğunu.                                                                                                             
Çocuk ise, konuşurken bir anda sözlerini yarıda kesmesinden anlamış, adamın kendisini farkettiğini.                   
Işığa hasret gözlerini ondan saklamaya çalışırken:                                                                     
- Üç yıl önce bir kaza geçirmiştim, demiş, görmeyi o kadar çok özledim ki. Sizinkiler sağlam öyle değil mi?           
Adam, çocuğun tarif ettiği yerde bulunan fırına yönelirken:                                                           

- Artık emin değilim, demiş. Emin olduğum tek şey, benden iyi gördüğündür.   

alıntı

eminalak

FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK!!!!
Süper Moderatör

Teşekkür: 127

ölümü tadacaksın...

« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2008, 12:09:11 ÖS »

ALLAH razı olsun kardeşim.

güzel bir paylaşımdı.

selametle...

Anlatılan bütün bu hikaye aslında tek kişilik yaşantıdan ibaretti
Yani benim sevgilim diyebileceğim kimse yoktu ey kari.
Ben öyle görmek istedim
Ve
Bir sevgilim olacaksa eğer boynunda siyah beyaz filistin atkısı
Ceplerinde fırlatmaya hazır sapan taşları olsun istedim.

MUSTAFA KADİR
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: