Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aralık 02, 2008, 08:55:41 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Profil Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
+  Ümmetin Sanal Kur'an Kursu...... www.ilminadresi.com
|-+  Kur'an-ı Kerim ( Bölüm Yöneticileri: GeDa - Eminalak )
| |-+  Tefsir
| | |-+  Tefhimul Kur'an Tefsiri (Moderatör: Zemheri__)
| | | |-+  Taha 14. ayet
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Taha 14. ayet  (Okunma Sayısı 178 defa)
Gül'e Hasret

Bint-i Mennani
Editör

Teşekkür: 610

Her hasretin,bir vuslatı vardır...

« : Haziran 06, 2008, 02:31:53 ÖS »

{TaHa-14}

"Gerçekten Ben, Ben ALLAH'ım, Ben'den başka ilah yoktur; şu halde Bana ibadet et ve Beni zikretmek için dosdoğru namaz kıl."

aÇıKLaMa....

Namaz'ın asıl amacı işte budur. Namaz insanlara dünyevi zevkler nedeniyle ALLAH'dan gafil olmamaları ve insanın kendi başına bağımsız bir varlık değil, ALLAH'ın kulu olduğunu hatırlamaları için farz kılınmıştır. Namaz, insana ALLAH'ın varlığını hatırlatmak için günde beş vakit olarak farz kılınmıştır.
Bazıları bunun: "Namazı kıl ki, seni hatırlayayım" anlamına geldiğini söylerler.
Bu ayete göre, namazı zamanında kılmayı unutan kimse hatırladığında kılmalıdır. Bu, Enes (r.a) 'dan rivayet edilen bir hadisle de desteklenmektedir: "Eğer bir kimse namazı kılmayı unutursa hatırladığında kılmalıdır. Çünkü bunun için başka bir keffaret yoktur." (Buhari, Müslim, Ahmed)
Aynı konuda Ebu Hureyre'den rivayet edilen bir hadis daha vardır. Peygamber'e (s.a) : "Eğer namaz vaktinde uyursak ne yapalım?" diye sorulduğunda "uyuyana günah yoktur, bir kimsenin uyanıkken namazı terk etmesi günahtır. Bu nedenle bir kimse namazı kılmayı unutur veya uyuya kalırsa hatırladığında veya uyandığında kılar" cevabını vermiştir. (Tirmizi, Nesei, Ebu Davud)

MeVDuDi/TeFHiMu'L Kur'aN

"Zulmedenler yakında nasıl bir inkîlabla devrileceklerini göreceklerdir !"
[Şu'arâ - 227]
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: