Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aralık 02, 2008, 04:02:07 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Profil Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
+  Ümmetin Sanal Kur'an Kursu...... www.ilminadresi.com
|-+  İslamı Öğreniyorum ( Bölüm Yöneticileri: AzRa - Kul Ahmedd )
| |-+  İslam'ın Şartları - Rükûnleri
| | |-+  Oruç
| | | |-+  11 Ay'ın Sultanı RAMAZAN (Moderatörler: Zemheri__, hakikat)
| | | | |-+  <<Ramazan Ayına Has En Çok Neyi Seviyorsunuz?>>
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: <<Ramazan Ayına Has En Çok Neyi Seviyorsunuz?>>  (Okunma Sayısı 184 defa)
HİCRAN-I LÂ YEZALÎ

Müdakkik [FİRÂK-I LÂYEZÂLÎ]
Üstad

Teşekkür: 72

Bizim düşmanımız cehalet, zaruret, ihtilâftır!

« : Ağustos 24, 2008, 07:33:47 ÖS »

Esselamun aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu...

İnşALLAH Ramazan ayında kazanacağımız manevi güzellikleri, ramazandan sonrada devam ettirebiliriz..
Önemli olanda bu zaten..
Unutmamalıyız ki, her günümüzü Cuma, her gecemizi Kadir, her ayımızı Ramazan yapmak bizim elimizdedir. Yeter ki biz, bu mübarek gün, gece ve ayları değerlendirmesini bilelim. Ne mutlu, Ramazan ayına ulaşıp, onun kıymetini bilip, hakkıyla değerlendiren ve mükâfat olarak da bayrama ulaşanlara...

Ne mutlu....

Evet kardeşler sizlere Ramazanla ilgili güzel bir soru  ;

Yanıtlarınızı bekler bu gönül... icon_neutral t12

..:: EBRAR ::..

Süper Moderatör

Teşekkür: 376

HER İNSAN ÖLECEK YAŞTADIR

« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2008, 07:48:32 ÖS »

İftar vaktine yakın herkezin koşuşuturması ,Herkezin benimle aynı anda ne yaptığını bilmem , sofra başındaki ezanı beklerkenki huzur ve de teravih namazları
HAnefi

Süper Moderatör

Teşekkür: 277

« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2008, 08:09:36 ÖS »

BÜTÜN GÜNÜN İBADETLE GEÇTİĞİNİ BİLMEK ve dostlarla iftar veya teravihlerde buluşmak  victorywz2

* Hz. Ebu Hüreyre (radıyALLAHu anh) anlatıyor: "Râsulullah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun seyabından hiçbir eksilme olmaz.''

Kur'an öyle bir zengilliktir ki ,
artık ondan sonra bir fakirlik ve onun dışında bir zenginlik yoktur.

Hayırda kalın...

Dikkat!.Forum Kuralı: Mesajlarınızda sadece Alıntı ve Smiley (ifade) kullanmak site kurallarına uygun değildir.
Zemheri__

(serzeniş)
Moderator

Teşekkür: 85

soğuk cehennem....

« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2008, 08:54:07 ÖS »

ve aleykumusselam....güzel dilekleriniz ve duanıza içten bir amin diyerek başlayım ...ramazan ayının gerçekten ayrı bir manevi havası ve insanlara vermiş olduğu ayrı bir tat ve hazzı var...bunda hemfikirizdir...ramazan ayı deyince benim aklıma çocukluğum ve sahur vakitleri geliyo...sahura kalkmanın hazzını oan nasıl yaşadıysam çokşükür hala yaşıyorum...vede dünya değişiyo..zaman değişiyo..biz değişiyoruz...ama değişmeyen bu ortamda bile bişeylerin gitiğini eksildiğini düşünmemize rağmen hala değişmeyen ramazan ayı...bunu görmek güzel...selametle...

MEŞRU YOLA GAYRİ MEŞRU YOLDAN GİDİLMEZ..
нαzαη

Üstad-ı Muazzam

Teşekkür: 523

« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2008, 12:20:53 ÖS »

ve aleyküm selam canım kardeşim icon_neutral

yine güzel bi konuya değinmişsin  a.r.o.

nerden başlasam bilemiorum.hani herkesin dilinde bi cümle var ya "nerde o eski ramazanlar" die.sanırım doğru bi cümle.aslında ramazan deil deişen..bizleriz..ama hatırladıım kadarıyla eski ramazanlar gerçekten farkklı geçerdi..

ramazan ayı gelince sanki sokaklarda deişik ve dinlendirici bi koku olurdu.sokaklar caddeler hoşgeldin ramazan yazılarıyla donatılırdı.markete yada bi alışveriş merkezine girdiimde herkes ramazanımı kutlardı.iftar saatlerinde evde bi koşuşturma olurdu.fırından alınan sıcacık pideler dilimlenir, iftara 5 dk dan fazla zaman olmasına rağmen herkes sofranın başına toplanırdı.hele hele hiç unutmam davulcuyu görebilmek için kış soğuk dinlemeden pencerelerde beklerdim muhahahaha ashab-ı kehf dizisini izlemek için sahurdan 1 saat kadar önce uyanır ve hemen tv yi açardım.o zamanlar tvlerde hep dini filmler olurdu.bazen onları izlemek için sabahlara kadar uyumadıımı hatırlarım..

evet ramazan deişmedi ama sanki son 5-6 yıldır bunların hiçbirini yaşayamadım desem yeridir crz2 yani eskisi gibi heyecan kalmadı.eskiden ramazan ayında sokağa çıktıımda beni dinlendiren kokuyu şidi alamıorum ykjlk marketten alışveriş yaptıımda kasiyerler ramazanımı kutlamıo crz2 iftara zaten zar zor yetişebiliorum.kimi zaman orucumu geç açtıım bile oluo.geçen sene mahallemizde davulcu bile yoktu crayml9 dini filmlerin yerini de ramazan programları aldı.normal zamanlarda ALLAH korkusunu bi kenara atıp, haya perdelerini yırtıp, yarıçıplak halde sahnelerde insanları eğlendiren sanatçılar(!) ramazan ayı gelince dekoltelerini biraz daha azaltıp ramazan programları yapmaya başladılar crayml9 belkide ben büyüdüm, değiştim..çocukluğumda aldığım feyzi şimdi alamıorum crz2 zaman zaten gereinden fazla deişti crz2 bunlar bence çok üzücü..ama elden bişe gelmez.. yinede Rabbim kısmet ederde o mübarek aya ulaşabilirsek en güzel şekilde geçirmeye çalışıcaz inşALLAH 7124
veranur

Allahu EKBER
Süper Moderatör

Teşekkür: 332

« Yanıtla #5 : Ağustos 25, 2008, 12:53:42 ÖS »

aleykümselam Konu için teşekkürler  icon_neutral

Bende herkes gibi manevi hazzını seviyorum tabiki  victorywz2
İlk aklımda belirenler ve bende en özel olanlar ; Eyüpteki o eşsiz ortam ve yuvalarımızdaki o sıcacık manevi tad yüklü iftarlar ...

Avazım çıktığı kadar susuyorum ...
gecesever

{^^MüşTak^^}
Üstad

Teşekkür: 63

Bir Yürek Yangını Yaşadığım.... Kavuşmak Adına....

« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2008, 12:56:07 ÖÖ »

iftar wakti otobüste trafiğe takıldıysanız we ezan okunuyorsa otobüste yanındakinin, sağınadki weya solundakinin yanında bulunan rızıktan ''al kardeşim orucunu, aç'' diyerek uzatması... geçen ramazan yaşadığım bi olaydı wee çok hoşuma gitmişti...  t12

....................
isra_leyl

Moderatör

Teşekkür: 242

« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2008, 09:55:30 ÖÖ »

VE ALEYKÜM SELAM..
RAMAZANA TEKRAR ERDİREN RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN .
RAMAZAN AYINDAKİ O BEREKET HİÇ BİR AYDA TEKRAR KARŞILAŞILMAZ DERECEDE MÜKEMMEL BİR HAZDA.
BENİM YAŞADIĞIM YERDE HALA O HEYECAN SABİT DURUMDA ÇOK ŞÜKÜR,BİZİM BURDA İFTAR VAKİTLERİNDE EZANDAN BİR İKİ DAKİKA ÖNCE TOP ATARLAR,BEN KÜÇÜKKEN BU TOPUN ATILDIĞI YERİ ÇOK MERAK EDERDİM HATTA SON ANA KADAR BEKLER CAMDAN AYRILMAZDIM,ŞİMDİ DE BİZİM KÜÇÜKLER BU GÖREVDE  hihi
RAMAZAN AYI BAMBAŞKA BİZİM EVDEKİ O MANEVİYAT HAVASI YETER SADECE..
YAŞATAN RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN..

gökyüzünün başka rengide varmış..
geç farkettim taşın sert olduğunu..
su adamı boğar ateş yakarmış..
her doğan günün bir dert olduğunu..
insan bu yaşa gelince anlarmış...
KUL AHMEDD

KUL AHMEDD
Süper Moderatör

Teşekkür: 258

DÜNYA Bİ GÜNDÜR ODA BU GÜNDÜR

« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2008, 03:54:41 ÖS »

tüm günü oruçla geçirmiş olup,
iftara huzur içinde girmek,
ezanı hep birlikte beklemek,
huzurlu ve mutlu...

KUL AHMEDD                      KUL AHMEDD                   KUL AHMEDD

Dikkat ! Forum Kuralı:
Mesajlarınızda sadece Alıntı ve Smiley (ifade) kullanmak site kurallarına uygun değildir.
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: