Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aralık 04, 2008, 08:01:47 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Profil Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
+  Ümmetin Sanal Kur'an Kursu...... www.ilminadresi.com
|-+  İslamı Öğreniyorum ( Bölüm Yöneticileri: AzRa - Kul Ahmedd )
| |-+  İslam'ın Şartları - Rükûnleri
| | |-+  Kelime-i Şehâdet (Moderatörler: Zemheri__, hakikat)
| | | |-+  >>Kelime-i Şehadet<<
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: >>Kelime-i Şehadet<<  (Okunma Sayısı 511 defa)
AzRa

Süper Moderatör

Teşekkür: 231

İSLAM geliyor!İSLAM geliyor!Muzaffer olacağız!

« : Eylül 03, 2007, 06:18:00 ÖS »

ESHEDÜ:sahidlik ediyorum,söz veriyorum ve diyorum ki,

EN LA ILAHE:ALLAH tan baska kanun koyan hicbir gücü kabul etmeyecek ve ALLAH tan baska kendisine kulluk yapilan herseyi reddedecegim.

Nefsimin arzu ve isteklerine tabi olmayacak paraya ve kadina tapmayacak,zevklerimin pesinden sürüklenmeyecegim.

Irkçilik yapmayacak,"izm"lere,ideolojilere,sentezlere ve düzenlere tabi olmayacagim.iSLAMdan baska tüm dünya görüs ve doktrinlerini reddedecegim

Kendisini ilahlastiran ve kendisini insanlara önder takdim eden pis putlari "önder"olarak kabul etmeyecegim

Heykele ve puta tapmayacak,putlastirilan varliklara itibar etmeyecek,ilahlastirilmaya calisilan hicbir ilahi "ilah"olarak kabul etmeyecegim

ALLAHin dostlarini dost,düsmanlarini düsman bilecek,ALLAHin razi olmadigi hic bir kisi,kurulus,toplum ve toplulukla yardimlasmayacagim

iSLAM adina ortaya cikan ve iSLAMi saptiran,seriati inkar eden düzenin düzenbaz hocalarina,müftülerine,diyanet baskanlarina,namaz kildirma memurlarina inanmayacagim

Makam,mevki,san ve söhret pesinde kosmmayacak ve beni ALLAHin hükümlerine bas kaldirtan basta seytan olmak üzere hic bir varliga aldanmayacagim

Piyasadaki fuzuli seyhlere aldanmayacagim kendisine soruldugu zaman susan,konusmayan,konustugunda da iSLAMi saptiran sahtekar seyhlere aldanmayacagim

ALLAH tan baskasindan yardim istemeyecek,kabirlerdeki ölülerden medet beklemeyecek,muskaya,muskaciya,falciyave gelecektenhaber veren hic kimseye inanmayacagim

iSLAMa aykiri hic bir tüzügü kabul etmeyecegim iSLAMa aykiri hic bir kanun tarafindan yönetilmeye razi olmayacagim

ILLALLAH (Ya Rabb)Ancak senin hükmüne kanunlarina yani ilahligina inanacagim,senin kanunlarina göre hayatimi düzenleyecegim,senin kanunlarina göre yönetecek ve yönetilecegim,senden baskasina kulluk yapmayacagim,yaratici olarak seni tanidigim gibi,yönetici olarak da seni taniyacagim

Yasadigim sürece senin seriatinin yeryüzünde hakim kilinmasi icin gayret edecek,nefsimi,malimi ve canimi senin yoluna feda edecegim

Sadece senin seriatina tabi olacagim,yaptigim her iste senin rizani arayacak ve senin razi oldugun kullardan olacagim

VE ESHEDÜ:Ve yine sahidlik ediyorum , söz veriyorum ve yemin ediyorum ki

ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RASULUHU Tüm insanliga örnek,önder ve rahmet olarak gönderdigin nebin Muhammed (sav)senin kulun ve elcindir.hayatim boyunca kendime sadece onu önder ve örnek bilecek,ondan baskasini önüme katmayacagim

Muhammed(sav)in kurani hayatina aktardigi sekilde bende hayatima aktaracak,onun küfre karsi verdigi tavizsiz mücadeleyide kendime prensip edinip tüm davranislarimi onun bize teblig ettigi ALLAHin vahyine göre düzenleyecegim

"Söylesem tesiri yok;sussam gönül razı değil."
veranur

Allahu EKBER
Süper Moderatör

Teşekkür: 332

« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2007, 09:57:13 ÖÖ »

EŞHEDÜ EN LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RASULUHU

a.r.o.

İSLAM'ın ilk esası, müslüman olmak için söylenmesi mecburi olan Kelime-i Tevhid veya Kelime-i Şehadettir.
Kelime-i Şehadet: "Eşhedü en la ilahe illALLAH ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Râsuluhu" cümlesidir. bu cümle "Ben şehadet ederim ki ALLAH'dan başka ilah yoktur ve ben şehadet ederim ki Hz. Muhammed O'nun kulu ve Râsulüdür." manasına gelir.
Şehadet imanın gereği ve ibadetlerin kaynağıdır. Şahadet olmadan itikat, ibadet ve muamelat olmaz.

Şehadet insanda meydana gelen bilgi ve kesin inanıştır. Kişinin bildiği şeyleri haber vermek için söylediği sözdür. Bu cümleyi söyleyen kimse kalbiyle de tasdik etmişse mümin olur. iSLAMın diger şartları için müslüman olma keyfiyeti aranır. Şehadet söylemeyen bir kimseden namaz kılması, oruç tutup, zekat vermesi, yahut Hacca gitmesi istenemez. Bu ibadetler şehadeti kalbiyle tasdik etmeyen kimse için sadece yükün çoğalmasına ve azabın artmasına sebep olur.

Avazım çıktığı kadar susuyorum ...
veranur

Allahu EKBER
Süper Moderatör

Teşekkür: 332

« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2007, 09:46:07 ÖÖ »

İHLÂSLA SÖYLENEN 'KELİME-İ ŞEHÂDET'İN AĞIRLIĞI
Resûlüllah (s.a.v.) Efendimiz bir gün, ihlâsla söylenmiş bir kelime-i şehâdetin, âhirette mü'minin terâzisinin sağ kefesini nasıl yükselteceğini şöyle anlatmışlardır:

'Azîz ve Celîl olan ALLAH Teâlâ kıyâmet günü, ümmetimden bir adamı halkın içerisinden alır ve onun için doksan dokuz adet büyük defter açar. Her defter, gözün alabildiği kadar büyüktür. ALLAH Teâlâ adama sorar:

' Bu defterde yazılı olanları inkâr ediyor musun? Muhâfız kâtiplerim (olmadık şeyler yazarak sana) zulmetmişler mi? Kul:

' Ey Rabb'im, hayır, (hepsi doğrudur!) der. ALLAH Teâlâ sorar:

' (Bunları işlemenden dolayı beyan edeceğin) bir özrün var mı? Kul:

' Hayır, ey Rabb'im, der. Azîz ve Celîl olan ALLAH Teâlâ:

' Evet, senin bizim yanımızda (büyük ve makbul) bir de hasenen (iyiliğin) var. Biz bugün sana zulmetmeyeceğiz! buyurur. Hemen bir kart çıkarılır. Üzerinde, 'Eşhedü enlâ ilâhe illALLAH ve eşhedü enne Muhammeden Resûlüllah (Şehâdet ederim ki, ALLAH'tan başka ilah yoktur. Ve şehâdet ederim ki, Muhammed Allâh'ın Resûlü'dür)' yazılı.

Sonra ALLAH Teâlâ buyurur:

' Ağırlığını (yani amellerini) hazırla! Kul sorar:

' Ey Rabb'im! Bu defterlerin yanındaki şu kart da ne? ALLAH Teâlâ ona:

' Sana zulmedilmeyecektir! buyurur.

Hemen defterler mîzânın bir kefesine konulur, kart da diğer kefesine. Tartılırlar. Neticede defterler hafif kalır, kart ağır basar. Esasen Allâh'ın ismi yanında hiçbir şey ağır olamaz!'

Kaynak:
Fazilet Takvimi, 2001
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: