Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aralık 04, 2008, 10:53:23 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Profil Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
+  Ümmetin Sanal Kur'an Kursu...... www.ilminadresi.com
|-+  İslamı Öğreniyorum ( Bölüm Yöneticileri: AzRa - Kul Ahmedd )
| |-+  İslam ve Toplum
| | |-+  İslam ve Bilim (Moderatörler: Zemheri__, hakikat)
| | | |-+  Kainat 6 günde mi yaratıldı?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Kainat 6 günde mi yaratıldı?  (Okunma Sayısı 381 defa)
ilkadım

İlk Adım
Aktif Üye
**

Teşekkür: 22

« : Nisan 23, 2008, 12:35:04 ÖS »

Bu konunun bilimsel olarak açıklanması olası değildir. Bilime göre altı günde değil yüzmilyonlarca yılda bu oluşum meydana geldiği söylenmektedir. Bilim ayete muhalif durumdadır.

Bu konuda mantığımızı doyurucu cevaplarınızı bekliyorum. Böyle söyleyenlere cevabımız ne olmalıdır?

Adam adamdır, olmasa da pulu; eşek eşektir, olmasa da çulu.

Akıllı köprü arayıncaya dek; deli suyu geçer.

Akıllı düşman, akılsız dosttan hayırlıdır.

HAMZA

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
Editör

Teşekkür: 606

« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2008, 05:46:02 ÖS »

Aleykümselam İLKADIM Kardeşim...   icon_neutral

KONU İLE İLGİLİ ÂYET-İ KERÎMELER

A’râf Sûresinin 54 . Ayetinde;

"Şüphesiz sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan ve Arş’a kurulan, geceyi, kendisini durmadan takip eden gündüze katan, güneşi, ayı ve bütün yıldızları da buyruğuna tabi olarak yaratan ALLAH’tır. Dikkat edin, yaratmak da, emretmek de yalnız O’na mahsustur. Âlemlerin Rabbi olan ALLAH’ın şanı yücedir."  

Yûnus Sûresinin 3 . Ayetinde;

"Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan, sonra da Arş’a kurulup işleri yerli yerince düzene koyan ALLAH’tır. O'nun izni olmaksızın, hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte o, Rabbiniz ALLAH’tır. O halde O'na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz?"

Hûd Sûresinin 7 . Ayetinde;

"O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı konusunda sizi imtihan için, henüz Arş'ı su üstünde iken gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratandır. Böyle iken “Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz” desen, inkarcılar “Mutlaka bu apaçık bir büyüdür” derler."

Furkân Sûresinin 59 . Ayetinde;

"Gökleri ve yeryüzünü ve ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş’a kurulan Rahmân’dır. Sen bunu haberdar olana sor!" 

Secde Sûresinin 4 . Ayetinde;

"ALLAH, gökleri ve yeri, ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş’a kurulandır. Sizin için ondan başka hiçbir dost, hiçbir şefaatçi yoktur. Hâlâ düşünüp öğüt almayacak mısınız?"

Kâf Sûresinin 38 . Ayetinde;

"Andolsun, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde (altı evrede) yarattık. Bize bir yorgunluk da dokunmadı."

Hadîd Sûresinin 4. Ayetinde;

"O, gökleri ve yeri altı günde (altı evrede) yaratan, sonra Arş’a kurulandır. Yere gireni, ondan çıkanı, gökten ineni, oraya yükseleni bilir. Nerede olsanız, O sizinle beraberdir. ALLAH bütün yaptıklarınızı hakkıyla görendir."

CESUR bir gün, KORKAK ise her gün ölür.
Oysa ki ÖLÜM, her ikisine de belirlenen vakitten önce gelmez.
Toplumda zulme uğrayan Mazlûmlar, En az zâlimler kadar cesaretli olmalıdırlar.
Sakın korku putunu yüreğinize dikmeyin, korkuyu korkutmadıkça CESUR ve YÜREKLİ olamazsınız. Korkulmaya lâyık ise sadece Azîz ve Celîl olan Hazreti ALLAH (c.c.)'dır...

HAMZA

Editör

« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2008, 06:12:57 ÖS »

Soruna Üstad Prof. Şehid Seyyid KUTUB'un vermiş olduğu cevabı verelim inşALLAH

ALLAH gökleri ve yeryüzünü nasıl yarattı? Arş'a nasıl kuruldu? Yüce ALLAH'ın kurulduğu bu Arş nasıl bir şeydir? Bu ve benzeri islâm inançlarının temeline aykırı, yararsız sorulardır. Bu inanç temelini anlamamakta ısrarlı kimselerin bu sorulara cevap vermeye kalkışmaları ise, öncelikle daha da yararsızdır.

Esefle belirtelim ki, islâmi düşünce tarihinde, kimi gruplar bu problemlere dalmışlardır. Hem de Yunan felsefesinden kaynaklanan bu yalancı fikirlerin salgını nedeniyle!

ALLAH'ın gökleri ve yeryüzünü yarattığı altı gün, ne herhangi bir insanın, ne de diğer yaratıklardan birinin gözlemleyemeyeceği bilinmezliğin (gayb) sorunlarındandır.

"Ben onları ne yerin yaratılışına ne de bizzat kendilerinin yaratılışına şahid tuttum. Ben, yoldan çıkanları yardımcı edinmem." ( Kehf 51)

Bu konuda söylenenlerin tümü, hiçbir sağlam temele dayanmayan sözlerdir.

Bunlar altı aşamada , altı farklı durumda olabilir. Dünya ve güneşin hareketlerine dayandırılan zaman ölçülerimizle benzeşmeyen -çünkü yaratılmadan önce ne zaman ne de hareketlerine dayandırdığımız bu gezegenler henüz ortada yoktu- ALLAH'ın günlerinden altı günde olabilir... Başka bir şey de olabilir... Hiç kimse bu sayılar ile kesin olarak ne kastedildiğini söyleyemez... Bu ve benzeri ayetleri, "ilim" adı verilen tahminler ve nazariyeler seviyesini aşamayan insani "tahminler"e yormak, zanlar ve faraziyeler derecesini aşamayan "ilim" karşısında ruhi bunalım kaynağıdır.

Ayetin amacı ve yönelişiyle hiçbir ilgisi bulunmayan bu konuları, bu güzel ayetlerle birlikte görünür evrenin her bir yanında ve yaratılış sırları arasında sürdürdüğümüz bu eğitici yolculuğa devem etmek için, bu kadarlık bir açıklama ile yetiniyoruz.

-Rabbiniz ALLAH'dır, o gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş'a kuruldu. O gündüzü sürekli kovalayan geceyi gündüzün üzerine örter. Güneş, ay ve yıldızlar O'nun buyruğuna başeğmişlerdir. İyi bilin ki, yaratma ve yönlendirme O'nun tekelindedir. Alemlerin Rabbi olan ALLAH yücelerin yücesidir.

ALLAH, görünür bu alemi azamet ve ihtişamı ile yaratmıştır, buyruğu altına aldığı ve dilediği gibi tasarrufta bulunduğu bu evreni hükümranlık tekeline almıştır. Geceyi, kendini ısrarla izleyen gündüzün üzerine kapadı. Gezegenlerin bu yörüngesel hareketinde gece, gündüzü izler. Güneş, ay ve yıldızları buyruğu altına alan ALLAH, yöntemiyle sizi eğiten, sistemiyle sizi bir toplum kılan, dileğiyle size şeriat belirleyen, kanunları ile aranızda hüküm veren Rabbinizdir. Size Rabb olmayı hak eden Rabbiniz. O, biricik yaratıcı ve hükümdardır. Ayrıca, başka bir yaratıcı olmadığı gibi, başka bir hükümdar da yoktur... İşte bu ayetlerin asıl davası budur...

HAMZA

Editör

« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2008, 06:16:19 ÖS »

Diğer sorularınıza da Yönetici Kardeşlerim cevap vereceklerdir.  7124  clap2  thumbsp

ilkadım

İlk Adım
Aktif Üye
**

Teşekkür: 22

« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2008, 08:48:34 ÖS »

HAMZA Abi öncelikle çok teşekkür ederim soruma cevap verdiğiniz için.  thumbsp

Ama siz ve GÜLEHASRET hariç yönetici kardeşler diğer sorularıma cevap vermemiş.

Aşağıdaki sorularıma da cevap bekliyorum inş. Şimdiden çoook  Teşekkür

http://www.kurankursumezunlari.com/forum/dini_soru_ve_cevaplar/incil_ve_tevratin_bozulmasina_neden_musade_edildi-t13713.0.html;msg49735#msg49735

http://www.kurankursumezunlari.com/forum/iSLAM_ve_bilim/iSLAMda_akide_nedir-t13710.0.html;msg49730#msg49730

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: