Ümmetin Sanal Kur'an Kursu...... www.ilminadresi.com - İMAM AZAM EBU HANİFE

Adsense kodları

İMAM AZAM EBU HANİFE

Smf Seo Versiyon Ümmetin Sanal Kur'an Kursu...... www.ilminadresi.com , -- Seo entegre sistem.

Array
medenı
Thu 6 November 2008, 12:22 pm GMT +0200
ESSELAMÜN ALEYKÜM  bütün müslüman kardeşlerime.......Değerli kardeşlerim sizlerle imam azam ebu hanifenin hayatından bir kafire karşı galibiyetin örneğini göreceğiniz bir olayı paylaşmak istiyorum.
Günün birinde ebu hanife ve bir kafir arasında bir tartışma yaşanır.
kafir:bu dünyada olan herşeyn kendi kendine meydana geldiğini söylemektedir.
imam azamebu hanife ise herşeyin ALLAH tarafından yaratıldugunu ve her yaratılanın  amacı,gayesi ldugunu söylemektedir.
kafir derki seni yarın falanca saatte falanca yerde bekleyecem.insanların yanında seninle bu konuda münazara yapalım.
imam azam kabul eder ve ayrılır.
buluşma zamanı geldiğinde kafir yere zamanında gelmiş ve ebu hanife'yi beklemktedir heyecanla.ancak ebu hanifa verilen saatten cok sonra gelir.
kafir kızar ve derki :sen nasıl müslümansın.müslüman dediğiin sözünde durmaz mı?
imamzam ebu hanife:Kusura bakma ben tam geliyordum ki bir dereden gecmem gerekiyordu.ancak o dereyi sel almış.karsıdan karsıya gecmek için Eyyyyyyyyyy ağaçlar kesilin dedim ağaçlar kesildi  kesilen ağaçlara dedimki tahta olun oldular.son olarakta SAL olun sal oldular.bende üzerine bindim ancak karsıya gecebildim.
kafir gülümseyerek derki:yani bu kadar yalan olur.hiç kendi kendine bu dediklerin olur mu?
imamazam derki be AHMAK bu kadar salın kendi kendiine olmayacagını biliyorsunda bu kadar büyük kainatın kendi kendine oldugunu nasıl düşünürsün...
Umarım hepimiz hayatta imamazam gibi kafirlerin karsısında galibiyetler alırız.......

kervan
Thu 6 November 2008, 12:47 pm GMT +0200
a.r.o. Medeni Kardeşim  icon_neutral

İnsan bu kadar acizliğine rağmen, bu kadarda azgın ve nankör malesef.

bırakalım bir şey yapmayı, 3 dakikadan fazla nefesini tut(hiç bir şey yapma) desek onu dahi yapamayacak halde ve acizlikte olmasına rağmen Yaratıcı'ya(cc) savaş açma şaşkınlığında ve cesaretinde... Cahil cesur olur diye boşuna söylememişler...

selam ve dualarımla...