Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ocak 10, 2009, 06:32:18 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Profil Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
B O Y K O T   Ü R Ü N L E R I
+  Ümmetin Sanal Kur'an Kursu...... www.ilminadresi.com
|-+  Multimedia ve Gençlik ( Bölüm Yöneticileri: HAnefi - 007SERHAN - Efendy )
| |-+  Multimedia Odası
| | |-+  Faydalı Programlar (Moderatörler: ali turab, Fecr)
| | | |-+  arapça klavye (F klavye ile on parmak ile yazılabiliyor)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: arapça klavye (F klavye ile on parmak ile yazılabiliyor)  (Okunma Sayısı 268 defa)
Bir Yolcu

Yeni Üye
*

Teşekkür: 2

« : Ekim 15, 2006, 09:10:52 ÖÖ »

aşağıdaki adresten arapça klavyeyi indirebilirsiniz,

http://www.corluihl.com/arapcaklavye.zip

Sözü dost, özü düşmandan usandım.
Dili Mümin, kalbi şeytandan usandım.
Herkesin kahrı çekilir ama;
Ben davasız Müslüman'dan usandım.
ÜSAME

üsame
Tecrübeli Üye

Teşekkür: 8

« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2007, 10:47:22 ÖÖ »

Arapça harfleri dijital ortama dökmek Arapça öğreten ve öğrenmek isteyenler için büyük zorluktur. İmam Hatip Liselerinde, Arapça derslerinde öğrenciler için soru hazırlarken metinleri elle yazmaktan başka bir çaremiz yoktu. Çünkü Türkiye'de Arapça bir daktilo bulmak, zor olduğu gibi bulsanız da Arapça daktiloyu öğrenip de kullanmak ise ayrı bir zorluktur.
Öğretmenin el ile yazdığını öğrenci okurken, öğrencinin yazdığı metinleri biz okurken sürekli zorluk çekiyorduk. İnternette bir araştırma yapıp çözüme ulaşmak istedim. Ancak bulduğum bir çok program bilgisayara kurulum gerektirdiği gibi Arapça konuşulmayan bir ülke için hazırlanmamıştı. Ayrıca " hareke " kullanım desteği yoktu. Bazılarında da Arapça rakamlar ve semboller de yoktu. Microsoft Word' de simgeler içinde Arapça harfler vardı ve "bunlar bir html dosyası içinden çalıştırılması mümkün olabilir mi?" düşüncesiyle yola çıkıp zamanla önce harfleri , daha sonra hareke ve rakamları yazdırmayı başardım.
Şimdi ise " Arapça Klavye " hem fare, hem de elimizin altındaki tuşlara basarak çalışıyor. Bu program İmam Hatip Liselerinde görev yapan öğretmenler, Öğrenciler, Edebiyat Fakültelerinde Osmanlıca ders gören öğrencilerin ihtiyacını karşılamak için kullanılabilir.

http://rapidshare.com/files/14986269/ArapcaOsmanlicaklavye.zip.html

Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fani dünyada bıraktığın eserlere kıymet verme.

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ (R.A)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: