Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ocak 10, 2009, 04:59:50 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Profil Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
B O Y K O T   Ü R Ü N L E R I
+  Ümmetin Sanal Kur'an Kursu...... www.ilminadresi.com
|-+  İslamı Öğreniyorum ( Bölüm Yöneticileri: AzRa - Kul Ahmedd )
| |-+  Bilgimizi Sınayalım (Moderatörler: Zemheri__, hakikat)
| | |-+  Alttakine Ne Sormak istersin ? (küçük bir bilgi yarışması)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Alttakine Ne Sormak istersin ? (küçük bir bilgi yarışması)  (Okunma Sayısı 5855 defa)
hafiz-ul_esrar

Visal Vakti!..
Üstad-ı Muazzam

Teşekkür: 260

« Yanıtla #98 : Ekim 08, 2007, 12:45:10 ÖS »

soru:ilk mushaf haline getirilen Kuran ı Kerim nerede muhafaza edilmektedir?

Toplanan bu sayfalar, vefat edinceye kadar Hz.Ebubekir’in yanında kalmış, o vefat edince Hz.Ömer’e intikal etmiştir. O vefat edince de, kızı ve Peygamber Efendimizin zevcesi Hz.Hafsa’ya geçmiştir. Hz.Osman’ın hilafetinde ise, aynı nüshadan birkaç nüsha çoğaltılarak İSLAM ülkesinin çeşitli merkezlerine gönderilmiştir.
 HZ.OSMAN ZAMANINDA İSTİNSAH EDİLEN (ÇOĞALTILAN) MUSHAFLAR ŞİMDİ NEREDEDİR?
Bunların 3 tanesi ile ilgili bilgi çeşitli kaynaklarda mevcut olup;
Şam’a gönderilen mushaf: Taşkent’teki Beylerbeyi Camiinde

Medine’de ‘el-Mescidü’n-Nebevi’de bulunan nüsha; Medine’de Ravza-i Mudahherada

Basra Mushafı: Kurtuba’ya, oradan Portekiz’e ve daha sonra Fas’a getirilmiştir.

YETERLİ Mİ DAHA AYRINTI VERELİM Mİ ?

ALLAH razı olsun HANEFİ abim bilmediklerimi de öğrendim ama ben ilk mushaf haline getirilen Kuran ın Levh-i Mahfuzda saklı olduğunu biliyordum bize böyle soruldu böyle cevap verildi. (İlk mushaf haline getirilen Kur an yakılıp gömülmüş.)

a.r.o.

Teşekkür

Ya Selamet!
HAnefi

Süper Moderatör

Teşekkür: 285

« Yanıtla #99 : Ekim 09, 2007, 01:00:42 ÖÖ »

HZ OSMAN'IN YEDİ KİŞİLİK KUR'AN-I ÇOĞALTMA EKİBİNDE KİMLER VARDI...

Kur’an’ın bugünkü haline gelişinin, sadece tek kişinin çalışmasıyla olduğu iddiası da yanlıştır. Çünkü Zeyd b. Sabit; Ömer, Osman, Ali, Ubey b. Ka’b, İbnu Mesud, Abdullah b. Abbas, Abdullah b. Ömer, Abdullah b. Ez-Zübeyr, Abdullah b. Said, Talha, Sa’d, Huzeyfe, Amr b. el-As, Ebu Hureyre, Halid b. el-Velid, Ebu Musa el-Eş’ari, Ebu Zeyd ve Ebu Derda’dan oluşan, gerçekten her biri bir zirve olan keyfiyetli onsekiz kişilik bir komisyonun başkanıydı (Ö.N.Bilmen, Tefsir Tarihi, Ank.1955, s.22).

Ben 18 kişilik komisyon olduğunu buldum. Kaynak olarakta Ömer Nasuhi Bilmen'in Tefsir tarihi isimli eseri sf.22

Kur'an öyle bir zengilliktir ki ,
artık ondan sonra bir fakirlik ve onun dışında bir zenginlik yoktur.

Hayırda kalın...

Dikkat!.Forum Kuralı: Mesajlarınızda sadece Alıntı ve Smiley (ifade) kullanmak site kurallarına uygun değildir.
HAnefi

Süper Moderatör

« Yanıtla #100 : Ekim 09, 2007, 01:12:26 ÖÖ »

ben ilk mushaf haline getirilen Kuran ın Levh-i Mahfuzda saklı olduğunu biliyordum bize böyle soruldu böyle cevap verildi. (İlk mushaf haline getirilen Kur an yakılıp gömülmüş.)

Doğrudur .

Bu da benim sorum olsun:
İlk Mushafın Yakılma Sebebi Nedir ;
rami

Üstad

Teşekkür: 56

Selam ve Dua İle

« Yanıtla #101 : Ekim 30, 2007, 12:23:10 ÖS »

HAFSA MUSHAFI VE SONUÇ
Burada son olarak yine büyütülmek istenen, Hafsa (r.a) mushafının yakılması rivâyetine temas etmek istiyoruz. Ebu Ubeyd ve İbn Ebi Dâvud, İbn Şihâb tarikiyle, Sâlim bin Abdullah'ın şu rivâyetini haber verirler: Mervan, Muâviye tarafından Medine vâlisi olduğu zaman, Hafsa'ya adam gönderip Kur'ân yazılı sahifeleri istiyordu. O da vermekten kaçınıyordu. Sâlim şöyle der: "Hafsa vefât edip de biz onun defninden dönünce, Mervan kararlılıkla Abdullah bin Ömer'e adam gönderip "O sahifeleri kendisine göndermesini" istedi. Abdullah onları ona gönderdi. Mervan da onların yırtılmasını emretti. Mervan "Bunu sâdece aradan uzun zaman geçmesiyle, bu sahifeler hakkında birinin şüphe etmesinden korktuğum için yaptım" dedi (44). Ebu Ubeyd'in bu rivâyetinde sahifelerin yırtıldığı bildirildiği halde, İbn Ebi Dâvud'un rivâyetinde, Mervan'ın aynı gerekçe ile o mushafı yaktığı haberi vardır (45). Yıkadığı da rivâyet edilmiştir (46). T. Nöldeke "Haber kuşkuludur. Verilen gerekçe Osman edisyonunun, Hafsa edisyonunun kopyası olduğu yolundaki olguyla uyuşmamaktadır" (47) der.
Bu haberin sıhhat derecesini bilmiyoruz. Ancak şunu biliyoruz ki, Mervan zamanından çok önceleri, Hz. Osman mushafları resmi mushaf olarak yayılmış, yerleşmiş ve bütün Ümmet tarafından benimsenmişti. Hz. Hafsa (r.a) 'ın mushafı zâten Hz. Osman mushafının esâsı olduğu için sâdece bir hatıra değeri taşıyordu. Bu rivâyet sahih bile olsa, ümmet olayı önemli görmediği için üzerinde durmamıştır. Eğer esâsa dokunan bir şey olsaydı, büyük tepki olur, istisnâ kabilinden tepkilerin bile nakledildiği gibi o da nakledilirdi. Asırlar sonra bazı müsteşriklerin ve onların tesirinde kalan bazı şaşkınların, büyük bir şey varmış gibi bu mes'eleyi kurcalamaları hiç önemli değildir. Bu meselede asıl olan müslümanların tutumudur. Çünkü kitab, onların kitabıdır. Onlar kitabları konusunda her zaman için, herkesten çok daha titiz olmuşlardır. Hem sonra Hafsa (r.a) nüshası, elde olsa bile, ne bulunacak ki..? Harf farklılıkları. Bunlar ise zaten çeşitli kitablarda yer alıyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, hüküm değiştirecek tezad ve mübâyenet olabilecek hiçbir şey yoktur. O halde daha ne aranıyor da, bir takım Kur'ân bilgisinden mahrum kimselere şüphe verilmek isteniyor? Eğer –hâşâ- öyle birşey olsaydı, bu zamanı beklemeden, daha fırkaların doğduğu asırda bunlar öne sürülürdü. Halbuki yetmiş iki fırka, ellerindeki aynı Kur'ân metninin değişik yorumları ile birbirlerine karşı delil getirmeye " çalışmışlardır. İbaresi üzerinde bir tartışmaları olmamıştır.
Sözü başa döndürüyor ve diyoruz ki: Cenâb-ı ALLAH selef-i sâlihin'e (ALLAH onlardan râzı olsun), Kerim Kitab'ını muhafaza yollarını ilham etmiş, gerekli tedbirleri aldırmış ve nezd-i ilâhisinden indiği şekilde korunmasını, Kendinden bir va'd olarak, onlar eliyle fiilen gerçekleştirmiştir.
Bugün müsteşrikler, Kur'ân'ın sağlamca muhafaza edilip, onu kendi kitabları seviyesine indirememelerinin sıkıntısını duymaktadırlar (48). Bunlardan birisi olan Leblois, Kur'ân'ın muhafazasındaki sağlamlıktan, İncil için, içine düşen hasreti şöyle dile getirir: "Kim istemezdi ki, Hz. İsâ'nın vefatından sonra, yakın tilmizlerinden birisi, onun talimini yazı ile kaydetmiş olsun" (49).
İşte Kur'ân-ı Kerim, sünnisi ile, şii’si ile bir milyar müslümanın elinde, aynı şekilde mazbut ve mahfuz bir hüccet olarak yaşamaktadır.

inşALLAH dogru cevaptır.

BENİ ALLAH TUTMUŞ KİM EDER AZAD..N.F.K.
rami

Üstad

Selam ve Dua İle

« Yanıtla #102 : Ekim 30, 2007, 12:27:35 ÖS »

kolay olan sorumuda sorayım.    Rasulullah (sav)’ In iran hukumdarina elci olarak gonderdigi kisinin adı nedir ?
dilek1986

Tecrübeli Üye

Teşekkür: 25

« Yanıtla #103 : Ekim 30, 2007, 12:44:38 ÖS »

cevap:Abdullah Bin Huzafe soruİlk vahyden sonra Efendimiz ile Hz.Hatice’nin gittikleri ve Efendimizi dinledikten sonra ‘’Müjde sana Ya Muhammed, ALLAH’a yemin ederim ki sen Hz.İsa’nın haber verdiği son Peygambersin. Gördüğün melek, senden önce Cenab-ı Hakk’ın Musa’ya gönderdiği Cibrildir. Keşke Genç olsaydım da ,kavmin seni yurdundan çıkaracağı günlerde sana yardımcı olabilseydim… Hiçbir Peygamber yoktur ki, kavmi tarafından düşmanlığa uğramasın,eziyet görmesin… ‘’diyen zat kimdir?

Müslümanların hayırlısı, insanlara yardım eden ve faydalı olanıdır.
rami

Üstad

Selam ve Dua İle

« Yanıtla #104 : Ekim 30, 2007, 09:35:15 ÖS »

Cevap : Varaka bin nevfel             soru: Efendimizin (s.a.v)  Babaannesinin ve anneannesinin isimleri nelerdir.? 7124
hafiz-ul_esrar

Visal Vakti!..
Üstad-ı Muazzam

« Yanıtla #105 : Kasım 03, 2007, 01:24:18 ÖÖ »

Peygamber Efendimizin anneannesinin adı BERRE
Babaannesinin adı FATIMA (mı?)
fi-sεвiℓiℓℓαн

Gül Yüzlüm
Moderatör

Teşekkür: 271

Karanlıktan sonsuz Aydınlığa.....

« Yanıtla #106 : Kasım 21, 2007, 12:04:03 ÖS »

Peygamber Efendimizin anneannesinin adı BERRE, Babaannesinin adı FATIMA dır

bende sorumu sorayım yalnız cevabını bilmiyorum... öğrenmek için soruyorum...
"Sümeyye" ilk sehit hanım sahabenin ismi olduğunu biliyoruz...
fakat kelime olarak anlamını bilen var mı???

Ve sen yine denendiğinde;
Ve yine kalbin daraldığında;
Ve yine bütün kapılar kapandığında ;
Ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde;
Uzun uzun düşün …
Ve hatırla Yaradanını !…
“ALLAH c.c kuluna kafi değil mi? “
(Zümer Suresi)
hafiz-ul_esrar

Visal Vakti!..
Üstad-ı Muazzam

« Yanıtla #107 : Aralık 17, 2007, 12:35:15 ÖS »

Sümeyye nin kelime manası iki gök arası demekmiş.

Sorum= Peygamber Efendimizin (asv) münafıklarla ilgili bütün sırlarını bilen Sahabe kimdi?
007SERHAN

En
Editör

Teşekkür: 353

FATİHALAR YASİNLER BİTMEZ KARADENİZDE

« Yanıtla #108 : Aralık 18, 2007, 04:29:56 ÖS »

cevap:Ebu Sufyan
Benim Sorum:İslâmda ilk hastane ne zaman kurulmuştur ve ilk hastabakıcı kimdir?

HATALIYSAM LÜTFEN ARAMIZDA KALSIN

ÖSS Nedeniyle Bir Müddet Çevrimdışı

CENNETGÜLÜ

cennetgülü
Üstad

Teşekkür: 43

Dünya bir ömür kadar,ahiretse hiç bitmeyecek kadar

« Yanıtla #109 : Aralık 18, 2007, 06:23:56 ÖS »

ben kkm kardeşlerime yarının durumu ne dir?oruç tutmalımılıyız  ???bi açıklama yapan olursa memnun kalırım. a.r.o.

HELAL DAİRESİ KEYFE KÂFİDİR,HARAMA GİRMEYE LÜZUM YOKTUR!!!(BEDİUZZAMAN SAİD NURSİ)
..:: EBRAR ::..

Süper Moderatör

Teşekkür: 386

HER İNSAN ÖLECEK YAŞTADIR

« Yanıtla #110 : Aralık 18, 2007, 06:26:28 ÖS »

Kardeşim aşağıdaki linki okursan bu konu hakkında bilgi sahibi olursun 

http://www.kurankursumezunlari.com/forum/index.php?topic=10911.msg37270#new

HAnefi

Süper Moderatör

« Yanıtla #111 : Aralık 18, 2007, 09:30:49 ÖS »

ben kkm kardeşlerime yarının durumu ne dir?oruç tutmalımılıyız  ???bi açıklama yapan olursa memnun kalırım. a.r.o.

CENNET GÜLÜ KARDEŞ HAMZA ABİMİZ GAYET İYİ AÇIKLAMIŞ SAĞOLSUN.
YARIN BAYRAM O YÜZDEN ORDADA AÇIKLANDIĞI GİBİ BAYRAMDA ORUÇ TUTULMASI HARAMDIR.
YARIN BAYRAM  thumbsp thumbsp thumbsp
TÜM FORUM KARDEŞLERİMİN BAYRAMI HAYIRLI OLSUN  victorywz2 victorywz2 victorywz2

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: