Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ocak 10, 2009, 06:02:57 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Profil Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
B O Y K O T   Ü R Ü N L E R I
+  Ümmetin Sanal Kur'an Kursu...... www.ilminadresi.com
|-+  İslamı Öğreniyorum ( Bölüm Yöneticileri: AzRa - Kul Ahmedd )
| |-+  Bilgimizi Sınayalım (Moderatörler: Zemheri__, hakikat)
| | |-+  Alttakine Ne Sormak istersin ? (küçük bir bilgi yarışması)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 ... 10 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Alttakine Ne Sormak istersin ? (küçük bir bilgi yarışması)  (Okunma Sayısı 5858 defa)
007SERHAN

En
Editör

Teşekkür: 353

FATİHALAR YASİNLER BİTMEZ KARADENİZDE

« : Nisan 02, 2007, 07:41:23 ÖS »

SELAMUNALEYKÜM Kardeşlerim size bir teklifim olucak. Ben Bir bilgi yarışması düzenlemek istiyorum site içinde şöyle ki bir soru sorulsun ve ardından soruyu bilen kişi soruyun cevabını yazıp soru sorma hakkına sahib olsun ve böylece hem bilgi paylaşımı yapar hemde genel kültürümüzü arttırısız nedersiniz... !!!

Format Şöyle olucak...

Alltakine Soru:................................. boşluğa soru yazılacak ve cevap beklenecek.

Cevabı bilen. Soruyu cevaplıyacak ve alta
yukardaki gibi yazıp yeni soruyu sorma hakkına sahib olucak...
Ben Birinci soru ile başlıyorum inşALLAH haydi hayırlı olsun... vira Bismillah.

Alttakine soru : Efendimizin ilk çocuğunun ismi nedir ???
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2007, 11:10:04 ÖÖ Gönderen: SERHAN EKŞİ » Logged

HATALIYSAM LÜTFEN ARAMIZDA KALSIN

ÖSS Nedeniyle Bir Müddet Çevrimdışı

leyl_i firak...

leyl_i firak...
Yeni Üye
*

Teşekkür: 0

« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2007, 08:08:37 ÖS »

Bence çok güzel bir düşünce...hoşuma gitti yani..ALLAH razı olsun..bende ilk cevap veren olayım..

Cevap: Efendimiz(s.a.v)'in ilk çocugu Kasım'dır..

Alttakine soru: Peygamberimiz(s.a.v.)'in cennetle mujdeleyerek Rabbimizin   huzuruna çıkan kadın sahabimiz kimdir?

bir bak!! zaman ve mekan,nasıl da kuşatılmışız!
belli ki!! en tepeden en dibe atılmışız!!
                                                   N.Fazıl
007SERHAN

En
Editör

« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2007, 06:47:45 ÖS »

ARKADAŞLAR SORUMUZ UNUTULDU GALİBA???

Alttakine soru: Peygamberimiz(s.a.v.)'in cennetle mujdeleyerek Rabbimizin   huzuruna çıkan kadın sahabimiz kimdir?
reyyan

CAN FİLİSTİN'İM
Süper Moderatör

Teşekkür: 375

"ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM"

« Yanıtla #3 : Nisan 04, 2007, 09:25:23 ÖÖ »

Hz.SÜMEYYE (ra)

soru soracam ama aklıma gelmedi.

Dikkat!.Forum Kuralı: mesajlarınızda sadece alıntı ve smiley (ifade) kullanmak site kurallarına uygun değildir.

Aziz Üstadım
007SERHAN

En
Editör

« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2007, 05:01:05 ÖS »

reyyan kardeşimiz soruyu yanıtlamış ama bir aklına bir soru gelmediği için soramamış onun yerine ben sorıyım

KURAN-I KERİMDE KAÇ AYET VARDIR?

LÜTFEN SORUYU CEVAPLAYAN KİŞİ BİR SORU EKLESİNKİ YARIŞMA DOĞAL DENGESİ BOZULMADAN DEVAM ETSİN
mzgurel

Mehmet Zeki Gürel
Aktif Üye
**

Teşekkür: 2

"show us the straight way"

« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2007, 05:46:33 ÖS »

El-cevap:

Kıraat imamlarından Nâfî 6217; Şeybe 6214; Mısırlı bilginler 6226; bir rivayete göre İbn-i Abbas 6616 olduğunu söylemişlerse de, Kufelilerin görüşü olan 6236 sayısı kabul görmüş ve yeryüzünde basılı bütün Mushaflarda ayetler bu sayıya göre numaralandırılmıştır. Halk arasında bilinen 6666 sayısının herhangi bir dayanağı olmayıp, çocuklara kolay öğretmek amacıyla yuvarlak olarak söylenmiş bir rakamdır.

Altta kine soru:

...(?)... ilk müslümanların sıkıntılı günlerinde evini Rasûlullah'ın ve dolayısıyla İslâm'ın hizmetine sunmuştu. Bu hareketiyle o, daima hakkın ve haklının yanında olduğunu göstermişti. Hz. Peygamber, kendi evini terkederek bu eve taşındı. Burası İslâm'ı tebliğe elverişli emin bir yerdi. Bir süre bu evde emniyet içerisinde İslâmî tebliğe devam etti. Ancak onun orada ne zaman ve ne kadar kaldığı konusu tartışmalıdır. Bununla beraber, 615-617 yılları arasında kaldığı tahmin edilmektedir. Peygamberliğinin dördüncü senesinde taşındığı da söylenmektedir.

Bu ev hangi sahabe efendimizin evidir?

Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak...

Alçak bir ölüm varsa, emînim, budur ancak.

Mehmet Akif ERSOY
karınca

Aktif Üye
**

Teşekkür: 11

« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2007, 08:30:15 ÖS »

soru :

batn-i nahle olayi nedir ve efendimiz icin önemi nedir?

CEVAP:

Hz. Peygamber Medine'ye hicret ettikten sonra yeni bir devletin kurulması ve İslâm düşmanlarıyla savaşa izin verilmesi üzerine Medine'ye sığınan Müslümanları tehdit eden Kureyşlileri bu tehditten vazgeçirmek için onları ticaret yollarında tazyik ederek ekonomik baskı altına almaya karar verdi. Bu suretle onların İslâm'a ve Müslümanlara karşı düşmanlıklarına karşılık verilmiş olacaktı. Bu maksatla çeşitli stratejik noktalara seriyye ve gazveler düzenledi. Büyük Bedir Gazvesi'nden önce bu amaca yönelik olarak dört seriyye ve dört gazve tertipledi. Bunlardan Batn-ı Nahle Seriyyesi hariç diğerlerinde baskın yapılmadığı gibi çarpışma da meydana gelmedi.
Çarpışma meydana gelen dördüncü seriyye ise, hicretten on yedi ay sonra (Receb 2/Ocak 624) Abdullah b. Cahş başkanlığında gönderilen Batn-ı Nahle Seriyyesi'dir.
 Burada, hem seriyyelere örnek vermek maksadıyla ve hem de sonuçları itibarıyla çok önemli olduğu için Batn-ı Nahle Seriyyesi hakkında bilgi vereceğiz.
Hz. Peygamber, biraz sonra adı geçecek olan Bedru'l-Ûlâ (Birinci Bedir) seferinden dönünce, Receb ayında halası Ümeyme’nin oğlu Abdullah b. Cahş’ı, hepsi muhâcirlerden oluşan yedi (sekiz veya on iki olduğu da söylenir) kişilik bir birliğin başına tayin etti;
 Übey b. Ka'b'a da bir mektup yazdırarak kendisine verdi. Ona, Medine’nin doğu tarafındaki Necid yolunu takip etmesini, mektubu iki gün yol aldıktan sonra açmasını, içindeki emri yerine getirmesini ve arkadaşlarından kimseyi beraber gitmek için zorlamamasını söyledi. Abdullah b. Cahş iki gün yürüdükten sonra mektubu açtı ve arkadaşlarına okudu. Mektupta şunlar yazılıydı: "Bu mektubumu okuduğunda Tâif-Mekke arasındaki Batn-ı Nahle’ye kadar git. Orada Kureyş kervanlarını gözetle". Mektubu okuduktan sonra yola çıkan Abdullah b. Cahş ve arkadaşları,
Medine'ye iki yüz kilometre mesafede bulunan Bahrân (Buhrân) adlı yere vardıklarında, kafilede bulunan Sa'd b. Ebû Vakkas ve Utbe b. Gazvân develerini kaybettiler. Onu aramak için çıktıklarında yollarını kaybettiler ve kafileden ayrıldılar.
Diğerleri ise Batn-ı Nahle’ye kadar vardılar. Orada beklerken, Tâif’ten dönmekte olan İbnü’l-Hadramî başkanlığındaki dört kişilik Kureyş kervanına rastladılar. Savaşın yasaklandığı haram aylardan Receb ayının son günüydü. Abdullah b. Cahş ve arkadaşları o günün Receb ayının son günü mü, yoksa Şaban ayının ilk günü mü olduğu hususunda bir müddet tereddüt ettiler. Ancak daha sonra kervan başkanı Amr b. el-Hadramî’yi öldürüp diğer iki kişiyi (Osman b. Abdullah ve Hakem b. Keysan) de esir ettiler. Halbuki Resûlüllah böyle bir şey emretmemişti. Dördüncü şahıs (Nevfel b. Abdullah) ise kaçtı.

Abdullah b. Cahş ele geçirdiği ganimeti beşe bölerek, bir hissesini Hz. Peygamber için ayırdı. Geri kalanını da kendi aralarında bölüştüler. Bu sırada ganimetlerin taksimini bildiren âyet henüz nâzil olmamıştı.

Seriyye mensupları Medine'ye geldiklerinde, Hz. Peygamber iki esiri hapsetti. Ancak, kendisine ayrılan ganimeti almadı; haram ayda savaşmayı emretmediğini hatırlatarak onları azarladı. Abdullah b. Cahş ve arkadaşları Hz. Peygamber’in ve Müslümanların kendilerini kınamalarına çok üzüldüler. Bu arada Kureyş müşrikleri "Muhammed ve arkadaşları haram ayı helâl hâle getirdiler; haram ayda kan döktüler, kervanın mallarını aldılar ve adamları esir ettiler" diyerek müslümanları itham etmeye başladılar. Mekke'de bulunan müslümanlar da onlara verdikleri cevapta, olayın Şaban ayında meydana geldiğini söylediler.

Bir süre sonra Bakara Sûresinin 217. âyet-i kerimesi nazil olarak durumu aydınlattı. Bu âyet-i kerimede Cenab-ı ALLAH, Haram Aylarda savaşmanın büyük günah olduğunu, fakat ALLAH’ı inkar etmenin, insanları Mescid-i Haram’ı ziyaretten alıkoymanın ve halkını oradan çıkarmanın daha büyük günah olduğunu, fitne çıkarmanın adam öldürmekten daha beter olduğunu beyan etmektedir.

Böylece seriyye mensuplarının haklılığı ortaya çıkmış oldu. Bunun üzerine Hz. Peygamber de kendi hissesine ayrılan ganimeti aldı. Bu arada müşrikler iki esirin serbest bırakılması için Medine'ye fidye gönderdiler. Fakat Hz. Peygamber, esirleri ancak Sa'd b. Ebû Vakkas ve Utbe b. Gazvân geri döndükten sonra iade etti.
Esirlerden Hakem b. Keysan İslâmiyet'i kabul edip Medine'de kalırken, Osman b. Abdullah Mekke'ye döndü. Bu seriyyeden yaklaşık bir buçuk ay kadar sonra Bedir Savaşı meydana gelmiştir.

ALTTAKİNE SORU:
RACİ' OLAYI nedir ?

Cehalet maddi ve dünyevi bilgileri bilmemek değildir.

Cehalet hakkı ve hakikatı görmemektir.

Selam Hidayete Tabi Olanların Üzerine Olsun.
cumali

Süper Moderatör

Teşekkür: 70

SENDEN UZAK KALABİLMEK TAŞLAR GİBİ YÜREK İSTER...

« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2007, 08:57:27 ÖS »

ALTTAKİNE SORU:
RACİ' OLAYI nedir ?

On kisilik bir müslüman ögretici grubunun müsrikler tarafindan hile ile pusuya düsürülerek sehit edildikleri olay.

Hicrî 4/Milâdî 626 yilinda gerçeklesen ve basta Hz. Muhammed (s.a.s) olmak üzere bütün müslümanlari üzüntüye sevkeden bu olayin cereyan tarzi, kaynaklarda söyle anlatilir:

Medine civarinda yerlesik Adal ve Karra adlarinda iki kabile vardi. Bu kabilelerin ileri gelenleri, Hz. Peygamber (s.a.s)'e müracaat ederek müslüman olmak istediklerini, kendilerine Kur'an-i Kerim'i ve Islâm dinini ögretecek muallim ve mürsidler göndermesini istediler. Rasûlullah (s.a.s), Islâm'in yayilmasi için hiç bir fedâkârliktan kaçinmadiginin bir göstergesi olarak, ögretmen isteyen kabilelere, Asim b. Sâbit baskanliginda on kisi gönderdi. Bu on kisi, baslarina gelecek seylerden habersiz olarak Islâm'i ögretme heyecani ile yola çikmislardi. Sözü edilen heyet Mekke ile Usfan arasinda Hüzeyl kabilesine ait "Reci" adi verilen yere ulastiklarinda, birdenbire, yüz'ü okçu olmak üzere ikiyüz kisilik bir çetenin hücumuna ugramislar ve henüz ne oldugunu anlayamadan kendilerini savunmak amaciyla bir daga iltica etmislerdi. Gerçekten de, mürsid ve muallim isteyenlerle Hüzeyl kabilesi gizlice anlasmis ve yakalayacaklari müslümanlari Mekkeli müsriklere para karsiliginda satma konusunda aralarinda karara varmislardi.

Köseye sikistirilan müslümanlara okçular, teslim olmalari halinde hayatlarini bagislayacaklarini söyleyerek kendilerine siginmalarini istemislerdi. Ancak kafile baskani Âsim, müminlerin müsriklere iltica edemeyeceklerini ve teslim olmayacaklarini karsi tarafa bildirdi. Hemen akabinde de, durumun Hz. Peygamber (s.a.s)'e malum olmasi için ALLAH Teâlâ'ya niyazda bulundu. Çikan çarpismada, Âsim'in da içinde bulundugu sekiz kisi sehit oldu. Olayi daha önceden haber alan Kureys, Âsim'in kafatasini getirmeleri için bazi kisileri özel olarak görevlendirmisti. Fakat arilarin sehidin cesedine üsüsmesi sebebiyle, Âsim'a düsündüklerini yapma imkâni ortadan kalkti. Bununla birlikte Âsim'in arkadaslarindan Zeyd ve Hubeyb, çetenin, "Teslim olursaniz sizi öldürmeyecegiz" sözlerine inanarak teslim oldular. Müsrikler de, bu iki müslüman teslim olur olmaz, baglayarak Mekkelilere sattilar.

Mekke'nin önde gelenlerinden Safvan b. Umeyye tarafindan satin alinan Zeydin, Kureyslilerin katilimiyla meydanda öldürülmesine karar verildi. Mekke'nin ileri gelenlerinden Ebû Süfyan, Kureysli müsriklerin huzurunda Zeyd'e, "Hayatinin bagislanmasi karsiliginda Muhammed'in öldürülmesini ister miydin? Söyle bakalim!" dediginde Zeyd'in cevabi su olmustu: "Kesinlikle böyle bir sey istemem! Benim canim O'nun yoluna feda olsun! Degil burada öldürülmesine, Medine'de ayagina bir diken batmasina bile razi olmam". Zeyd'in bu cevabi karsisinda Ebu Süfyan, "Muhammed kadar, arkadaslari tarafindan sevilen baska biri yoktur" demekten kendini alamadi. Zeyd'in bu cevabindan hemen sonra, Safvan'in kölesi Kistas tarafindan acimasiz bir biçimde sehit edildi.

Diger müslüman Hubeyb, Uhud'da öldürdügü Hâris b. Âmir'in ogullari tarafindan satin alinmis ve birkaç gün sonra öldürülmek üzere Harem-i Serif'in sinirina gönderilmisti. Idam edilecegi için, iki rekât namaz kilmak üzere izin istedi ve verilen izin dogrultusunda namazi kildi. Bu arada ona, dininden dönmesi halinde idam edilmeyecegi söylendiginde su beyti okudugu nakledilmektedir:

Ben ALLAH yolunda müslüman olarak öldürülürken,

Canima ne suretle kiyilacagina ehemmiyet vermem;

Benim ölümüm Hak Teâlâ ugrunadir ve O dilerse,

Benim tarumar olan vücudumu mübarek kilar.

Hubeyb'in idamdan önce kildigi iki rekât namaz, o zamandan beri idam edilecek olan müslümanlarin kildiklari geleneksel bir namaz halini aldi: Hubeyb de acimasizca, müsrik caniler tarafindan sehit edildi. Hz. Peygamber (s.a.s) ve diger müslümanlar bu olaya çok üzüldüler. Sâir sahabilerden Hassan b. Sâbit de yanik mersiyeler söyleyerek olaydan duydugu acilari dile getirmisti.

ALLAH razı olsun selametle...

ALTTAKİNE SORU:
PEYGAMBER EFENDİMİZ VİTİR NAMAZLARINI 3 REKAT KILDIĞINDA  1., 2., VE 3. REKATLARDA FATİHADAN SONRA HANGİ SÜRELERİ OKURDU?

GELECEĞİM MEKKE , MUTLAKA BİR GÜN GELECEĞİM
DÖNECEĞİM SANA VAHYİN KALBİ , MUTLAKA BİR GÜN DÖNECEĞİM...
cumali

Süper Moderatör

Teşekkür: 70

SENDEN UZAK KALABİLMEK TAŞLAR GİBİ YÜREK İSTER...

« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2007, 08:19:19 ÖS »

esselamun aleikum

öncelikle konuyu acan serhan kardesimizden ALLAH razi olsun bizi arastirmaya hatirlamaya sevkediyor

fakat son soruda ben takildim ve hala bisey bulabilmis deilim bildigim kitapalar falan aradim ama bisey bulamadim

sevgili cumali kardesim sizden ricam bugün de bir cvb verilmesse sizden cvb alalim ve sizin bir hakkinizda olsun

inanin ögrenmek cok istiyorum ama bulamadim hakkinizi helal edin

vesselam , , ,

aleyküm selam kardeş...

Abdülaziz İbnu Cüreyc (ra)' den:
 Hz. Aişe (ra)`ye "Rasûlullah ne ile vitir namazı kılardı?" diye sorduk. Dedi ki: "Birinci rek`atte Sebbih isme Rabbike`l-a`layı ikinci rek`atte Kulya eyyüal-kafirun suresini, üçüncü rekatte de KulhuvALLAHü ahad ve Muavvizateyn(felak,nas)`i okurdu. kütübi sitte 2989. hadis

ALTTAKİNE SORU:
İSLAMIN AZILI DÜŞMANLARIN DAN VE PEYGAMBERİMİZE VE MÜSLÜMANLARA  MEKKEDE EN ÇOK DÜŞMANLIK YAPANLARDAN "EBU CEHİL" HANGİ SAVAŞTA HANGİ SAHABİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR?

SELAMETLE...

eminalak

FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK!!!!
Süper Moderatör

Teşekkür: 130

ölümü tadacaksın...

« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2007, 12:47:39 ÖÖ »

cevap:Muaz b. Amr b. Cemuh

Abdurrahman b. Avf der ki:
"Bedir günü, sağıma soluma baktım, gördüm ki; Ensar gençlerinden, çok genç ikisinin arasındayım.
Ben ise, onlardan daha güçlü olanlar arasında bulunmak isterdim.
Onlardan biri bana:
'Ey amca! Sen Ebu Cehil'i tanır mısın?' diye sordu.
Ben de:
'Evet! Tanınm! Senin ona ne hacetin var ey kardeşimin oğlu?' dedim.
Genç:
'Haber aldım ki; o, Resûlullah Aleyhisselama sövermiş!?
Varlığım Kudret Elinde olan ALLAH'a yemin ederim ki; ben onu bir görecek olursam, ikimizden, eceli gelen ölmedikçe, şahsım onun şahsından ayrılmayacaktır!' dedi.
Gencin bu sözüne şaştım.
Öbür genç de, berikinin söylediği gibi söyledi.
Çok geçmeden, Ebu Cehil'i halkın arasında dönüp dururken gördüm ve:
'Görüyor musunuz? İşte, sorduğunuz adam!' dedim.
Gençler hemen kılıçlarını sıyırdılar. Ebu Cehil'e doğru seğirtip gittiler ve onu kılıçtan geçirdiler.
Bu gençler, Muaz b. Afra' ile Muaz b. Amr b. Cemuh idi."
Ahmed b. Hanbel, Müsned, c. 1 , s. 1 93, Buhârî, Sahih, c. 4, s:. 22, c. 5, s:. 11, Müslim, Sahih, c. 3, s. 1372, İbn Abdilberr, İstiâb, c. 3,5.1413.
eğer cevabım doğru ise sorum şöyle olacak:

SORU:Hz.Hamzayı şehit eden vahşi müslüman olduktan sonra bu olay için o kadar çok üzülüyor ki,ALLAH'a dua ediyor ve diyor ki:

"ALLAH'ım bana öyle birini öldürmeyi nasip etki bende bu vicdan azabından birazda olsa kurtulayım."

Hz.Vahşinin öldürdüğü insan kimdir?

Anlatılan bütün bu hikaye aslında tek kişilik yaşantıdan ibaretti
Yani benim sevgilim diyebileceğim kimse yoktu ey kari.
Ben öyle görmek istedim
Ve
Bir sevgilim olacaksa eğer boynunda siyah beyaz filistin atkısı
Ceplerinde fırlatmaya hazır sapan taşları olsun istedim.

MUSTAFA KADİR
önder alak

Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2007, 01:05:49 ÖS »

CVP:MÜSEYLEMETÜL KEZZAB
Hz.Ebu Bekir r.a zamanında iddasında bulunan Müseylemetül Kezzab'a karşı yapılan Yemame muhaberesinde bulundu.Hz.Hamza'yı şehit ettiği aynı küçük mızrak ile bu büyük din düşmanını öldürdü.
Şuan soru bulamadım ben.Yerime sora bilirsiniz.
HAMZA

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
Editör

Teşekkür: 666

« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2007, 02:10:31 ÖS »

Selamunaleyküm...

Lütfederseniz ÖNDER ALAK Kardeşimin yerine ben sorayım ki, bu güzel çalışma devam etsin inşALLAH...

Hicretin .......... senesinde Kureyş ve Katafan kabilelerinden 10.000 kişilik bir kuvvet Medine üzerine yürüdü. Bunlara karşı Selman-ı Farisî'nin teklifi üzerine geniş bir hendek kazıldı. Düşman hendeği görünce şaşırıp kaldı. Çünkü böyle bir savunma sistemi Arapların hiç görmediği bir şeydi. Düşman atlılarından birkaçı atını zorlayarak hendeği aşmayı başarmışsa da, ya öldürülmüş veya kaçmaya mecbur edilmiş olduğundan iki taraf da ok atışmak sûretiyle çarpışıyordu.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.), Medine-i Münevverede Mescid-i Nebevî'nin içine yaralıların tedavi edilmesi maksadıyla bir çadır kurdurdu. Bu çadırın idaresine de .......... adında bir kadını getirdi.

Çarpışma esnasında düşman tarafından oklardan biri, Ensarın ileri gelenlerinden Sa'd bin Muâz'ın koluna saplanmış ve “ekhal” denilen kalın damarını koparmıştı.

Bu vakayı haber alan Peygamber Efendimiz (S.A.V.) hemen emir buyurdular:

Sa'd'ı hemen Mescid'de bulunan ............'nin çadırına götürün.” Yaralıyı alıp götürdüler. Hz. Sa'd'ın yarası .......... Hatun tarafından sarıldı ve çadıra yatırıldı. Fakat kan bir türlü kesilmiyordu. Sonunda Hz. Sa'd kan kaybından şehit oldu.

Bu çadır içinde ............ tarafından yarası sarılmış olan başka yaralıların da bulunması pek tabii ise de, isimleri tarihe geçmemiştir. ..........'nin adı ve çadırı da Sa'd bin Muaz'ın yaralanması ve yarasının orada sarılması münasebetiyle kaydedilmiştir.

SORU :  İslâmda ilk hastane Hicretin kaçıncı yılında kurulmuştur ve ilk hastabakıcı kimdir ?

Ölümü hayata tercih eden kimse için ölümle hayat müsâvîdir.
Zillete boyun eğmektense izzetle ölürüz !
Siz Ey Müslümanlar ! Suskun ve âciz, helâk olmuş ölüler !
Hâlâ kalpleriniz sızlamıyor mu ? Ümmet'in başına gelen bu acı felâketler karşısında !
Hiç mi kimse yok, ALLAH için ve Ümmet'in nâmusu için kızacak ?

“Cânân yolunda canım giderse / Canıma minnet, el-Hükmü lillâh!”

CESUR bir gün, KORKAK ise her gün ölür.
Oysa ki ÖLÜM, her ikisine de belirlenen vakitten önce gelmez.
Toplumda zulme uğrayan Mazlûmlar, En az zâlimler kadar cesaretli olmalıdırlar.
Sakın korku putunu yüreğinize dikmeyin, korkuyu korkutmadıkça CESUR ve YÜREKLİ olamazsınız.
Korkulmaya lâyık ise sadece Azîz ve Celîl olan Hazreti ALLAH (c.c.)'dır...

007SERHAN

En
Editör

« Yanıtla #12 : Nisan 10, 2007, 04:32:01 ÖS »

İSLAMDA İLK HASTANE HİCRETİN 5. SENESİNDE İLK HASTABAKICI:RÜFEYDE'DİR

SORU:HZ.CEBRAİL İLE KONUŞMA ŞEREFİNE NAİL OLAN KADIN KİMDİR?
HAMZA

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
Editör

Teşekkür: 666

« Yanıtla #13 : Nisan 10, 2007, 05:31:51 ÖS »

El-Cevap :     Hz. MERYEM

Hani melekler: "Meryem, şüphesiz ALLAH seni seçti, seni arındırdı ve alemlerin kadınlarına üstün kıldı" demişti. (Al-i İmran Suresi, 42)

SORU :  Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimizin hayatında tatbik ettiği evinden çıkarken okumuş olduğu duanın ne olduğunu ve anlamını yazar mısınız ?
Sayfa: [1] 2 3 ... 10 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: